Επισκεφθείτε τη Βεργίνα

  • αρχαιολογικός χώρος βεργίνας

Description

Description

Η πόλη της Βεργίνας βρίσκεται 13 χιλ. από τη Βέροια. Ο αρχαιολογικός της χώρος έγινε ιδιαίτερα γνωστός μετά τις ανασκαφές του αρχαιολογου Μ. Ανδρονικου το 1977 φέρνοντας στο φως τον τάφο του βασιλιά Φιλίππου του Β΄και πολλα άλλα σημαντικά ευρήματα.Η πόλη της Βεργίνας συσχετίστηκε με την αρχαία πόλη Αιγες πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους.
Το αρχαιολογικό ενδιαφέρον για την Βεργίνα ξεκίνησε από το 1850, το 1861 ξεκίνησαν οι ανασκαφές υπο τον Γάλλο Leon Heuzey. Τότε ανακαλύφθηκαν τμήματα κτιρίου που θεωρήθηκε ότι χρησιμοποιούταν ως θερινά ανάκτορα.
Οι ανασκαφές συνεχίστηκαν από Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από τον Κ.Ρωμαίο αλλά διακόπησαν λόγω του του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.
Τελικά, μετά τον πόλεμο μεταξύ 1950-1960 συνεχίστηκαν οι ανασκαφές και ήρθε στην επιφάνεια και το υπόλοιπο ανάκτορο. Το 1977 ο Μ. Ανδρόνικος επηρεασμένος από τον καθηγητή του Κ.Ρωμαίο ότι με την ανασκαφή του λοφίσκου “Μεγάλη τούμπα” που υπήρχε στην περιοχή του νερκοταφείου θα τους φανέρωνε σημαντικούς τάφους.
Έτσι, μετά από έξι βδομάδες η αρχαιολογική σκαπάνη ανακάλυψε τέσσερις τάφους οι οποίοι ηταν άθικτοι από τυμβωρύχους. Οι ανασκαφές συνεχίστηκαν και το 1980-1990 ανακαλύπτοντας άλλους τρείς τάφους.
Η ανακάλυψη των τάφων τις Βεργίνας προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον αλλά και διαμάχης μεταξύ των αεχαιολόγων καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι ο τάφος δεν ανήκει στο Βασιλιά Φίλλιπο αλλά στο γιό του ή σε επιφανείς Μακεδόνες της εποχής.
Στον αρχαιολογικό χώρο μπορείτε να θαυμάσετε του μακεδονικούς τάφους εκ των οποιών ο ένας είναι κιβωτιόσχημος. Οι τάφοι είναι διακοσμημένοι με εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Στα ΒΔ της πόλης θα βρείτε τον επονομαζόμενο “τάφο του Ρωμαίου” και τον”Τάφο της Ευρυδίκης” που κατά πάσα πιθανότητα ανήκε στην μητέρα του Φιλίππου Β΄του 340 π.Χ.
Η νεκρόπολη που απλώνεται επιβλητικά από την εποχή του Σιδήρου και περιλαμβάνει πάνω από 300 τύμβους.
το Θέατρο και το ανάκτορο του 4ου αι. Π.Χ βρίσκονται στον ίδιο χώρο.Το ανάκτορο έχει μεγάλες αίθουσες συμποσίων οπού σε ένα από αυτούς διασώζεται και το μωσαϊκό δάπεδο.
Το 1993 χτίστηκε υπόγειο κτίριο για τη συντήρηση των αρχαίων μνημείων και τοιχογραφιών.
Η χρυσή λάρνακα βάρους 11 κιλών και διακοσμήμένη με το μακεδονικό αστέρι, το χρυσό στεφάνι βελανιδιάς που φορούσε ο νεκρός, βάρους 714 γρ. με 313 φύλλα και 68 βελανίδια, υδρία και στεφάνια,είναι από τα σημαντικότερα ευρήματα που ανακλύφθηκαν μέσα στους τάφους.
Η διακόσμηση στις κλίνες είναι εντυπωσιακή με ελεφαντοστέινα ανάγλυφα, χρυσό και γυαλί.
Αν επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώτο της Βεργίνας, ένα ειναι σίγουρο, θα εντυπωσιαστήτε από την αιγλή, το πόσο επιβλητικοί είναι οι χώροι.

Contact

Contact
  • Category
    Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία
  • Location
    Βέροια, Νομος Ημαθίας

Location

Επισκεφθείτε τη Βεργίνα
Get directions

Contact

Επισκεφθείτε τη Βεργίνα
  • By neda
  • Email: vlahousophia@gmail.com
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Events

Επισκεφθείτε τη Βεργίνα
No Events Found

Ratings

Επισκεφθείτε τη Βεργίνα

Total REVIEWS

4.0

1 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Υπηρεσίες
0.0%
Τοποθεσία
0.0%
Ποιότητα
0.0%
Άλλο
0.0%