Επισκεφθείτε το Ναό της Αφαίας, Αίγινα

  • Ναός Αφαίας Αίγινα
  • Ναός Αφαίας Αίγινα

Description

Description

Ναός Αφαίας

Σε υψόμετρο 160 μ. βρίσκεται ο ναός της Αθηνάς Αφαίας στην Αίγινα.Είναι ίσως ο πιο καλοδιατηρημένος ναός που υπάρχει από την αρχαϊκή εποχή. Χρονολογείται περίπου το 500 π.Χ. και χτίστηκε πάνω στα ερείπια ενός ναού που καταστράφηκε από πυρκαγιά. Και οι δύο ναοί ήταν αφιερωμένη στην ομώνυμη θεά.

Ο ναός είναι χτισμένος σε Δωρικό ρυθμό αλλά δυστηχώς σε έχουμε πληροφορίες για τους αρχιτέκτονές του και για τη διάρκεια κατασκευής του.

Ο ναός της Αφαίας αποτελείται από 12 και 6 κίονες στην μακριά και τη στενή πλευρα του αντίστοιχα, όλοι είναι μονόλιθοι με 20 ραβδώσεις εκτός από τρεις που έχουν σπόνδυλους.

Η είσοδος του ναού βρίσκεται σε επικλινές επίπεδο στα ανατολικά του ναού. Η θεματολογία των αετωμάτων αφορούν τον Τροϊκό πόλεμο καθώς συμμετείχαν απόγονοι του βασιλιά Αιακού και Αιγινίτες, τα γλύπτά είναι από παραινό μάρμαρο. Ωστόσο η φιγούρα της θεάς Αθηνάς κοσμεί όλες της παραστάσεις και στο εσωτερικό του φυλασσόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμά της. Εξάλλου για μεγάλο διάστημα ήταν αφιερωμένος σε αυτήν.

Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1811 από τον Γερμανό Βαρώνο von Hellerstein και τον Άγγλο αρχιτέκτονα Cockrell, βρίσκοντας τα γλυπτά των αετωμάτων τα οποία πήραν και τα πούλησαν στον Λουδοβίκο Ά της Βαυαρίας και από το 1828 βρίσκονται στο Μόναχο. Το 1901 πραγαμτοποιήθηκε ανασκαφή από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο. το 1956-1957 έγιναν εργασίες αναστήλωσης.

Με καθαρή ατμόσφαιρα μπορούμε να διακρίνουμε το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και την Ακρόπολη των Αθηνών. Λέγεται ότι οι τρεις ναοί σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο (το ιερό τρίγωνο της αρχαιότητας).

Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε: τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, το  Ναό του Απόλλωνα, το Ναό του Ελλάνιου Δία, το Κυβερνείο, τα μουσεία και φυσικά την παλαιοχώρα της Αίγινας.

 

Contact

Contact
  • Category
    Αρχαιολογικοί χώροι
  • Location
    Αίγινα, Νομός Αττικής

Location

Επισκεφθείτε το Ναό της Αφαίας, Αίγινα
Get directions

Contact

Επισκεφθείτε το Ναό της Αφαίας, Αίγινα
  • By neda
  • Email: vlahousophia@gmail.com
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Events

Επισκεφθείτε το Ναό της Αφαίας, Αίγινα
No Events Found

Ratings

Επισκεφθείτε το Ναό της Αφαίας, Αίγινα

Total REVIEWS

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Υπηρεσίες
0.0%
Τοποθεσία
0.0%
Ποιότητα
0.0%
Άλλο
0.0%