Ιθάκη, το νησί του Οδυσσέα

  • Ιθάκη

Description

Description
“Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις…..”  Κ.Π.Καβάφης
Ιθάκη ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας που λίγοι γνωρίζουν…

Η πατρίδα του Οδυσσέα η Ιθάκη είναι ένα ήσυχο μικρό ορεινό καταπράσινο νησί, με διαδρομές που προσφέρουν εκπληκτική θέα και με μαγευτικούς βοτσαλένιους κολπίσκους με κρυστάλλινα νερά. Το νησί βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος ανάμεσα στην Κεφαλονιά και την Λευκάδα . Η έκταση του νησιού ανέρχεται σε 96 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το μικρότερο νησί μετά τους Παξούς από το σύμπλεγμα των Επτανήσων και έχει πρωτεύουσα το Βαθύ. Οι κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι ο τουρισμός και η αλιεία.

Οι παραλίες της Ιθάκης είναι πολλές και με καθαρά νερά μερικές από αυτές είναι του Αετού, της Δεξιάς, της Λούτσας με άμμο, ο Σκίνος, το πολυφωτογραφημένο Γιδάκι, ο Άσπρος γιαλός, η Πλατύς Άμμος και πολλές ακόμα, προσβάσιμες με το αυτοκίνητο, με τα πόδια ή με σκάφος. Μερικά από τα αξιοθέατα της Ιθάκης είναι η σπηλιά του Λοΐζου όπου βρίσκεται βυθισμένη μία αρχαία πόλη, το παραδοσιακό χωριό Κιόνι, η πρωτεύουσα του νησιού το Βαθύ που διατηρεί το παραδοσιακό επτανησιακό ρυθμό και χρώμα, το σπήλαιο των Νυμφών, η κορυφή του λόφου Αετός που φιλοξενεί την Αρχαία Ακρόπολη και οι ντόπιοι ονομάζουν παλάτι του Οδυσσέα, η τοποθεσία Πηλικάτα που σύμφωνα με τον Όμηρο είναι η πόλη του Οδυσσέα και εκεί βρίσκεται σήμερα το αρχαιολογικό μουσείου Σταυρού η Ιερά Μονή των Καθαρών με ίδρυση το 1696 και πολλά ακόμα σημεία σε όλο το νησί.

Η Ιθάκη προσφέρεται για ελεύθερη κατάδυση καθώς ο βυθός της προσφέρει πλούσιες και μαγευτικές εικόνες. Τα μονοπάτια που υπάρχουν σε όλο το νησί χαρίζουν στον επισκέπτη την δυνατότητα να το περπατήσει και να ανακαλύψει τις ομορφιές του. Η πρόσβαση στην Ιθάκη γίνεται με καθημερινά δρομολόγια από την Πάτρα και επίσης υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Τα καλύμματα της Ιθάκης είναι αρκετά και για όλες τις τσέπες.

Contact

Contact
  • Category
    Ελληνικά νησιά
  • Location
    Ιθάκη, Νομός Κεφαλλονιάς

Location

Ιθάκη, το νησί του Οδυσσέα
Get directions

Contact

Ιθάκη, το νησί του Οδυσσέα
  • By neda
  • Email: vlahousophia@gmail.com
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Events

Ιθάκη, το νησί του Οδυσσέα
No Events Found

Ratings

Ιθάκη, το νησί του Οδυσσέα

Total REVIEWS

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Υπηρεσίες
0.0%
Τοποθεσία
0.0%
Ποιότητα
0.0%
Άλλο
0.0%