Κάντε σκί στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού

  • χιονοδρομικο δραμα φαλακρο

Description

Description

Το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό βρίσκεται βορειοδυτικά του Νομού Δράμας σε απόσταση 46 χιλιομέτρων από την πόλη της Δράμας. Καλύπτει μια συνολική έκταση 600 τετραγωνικών χλμ. ενώ οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου βρίσκονται στο οροπέδιο του  Αγίου  Πνεύματος σε υψόμετρο 1.720 μ. Λειτουργεί από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο – Απρίλιο τα σαββατοκύριακα και καθημερινά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Πρόκειται για το βορειότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, που αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κλιματολογικές συνθήκες, το υψόμετρο και η γεωμορφολογία, ευνοούν ώστε το χιονοδρομικό κέντρο να έχει την μακρύτερη χιονοδρομική περίοδο στην Ελλάδα. Το όρος φαλακρό το οποίο είναι άδενδρο στις κορυφές του συνέπεια του ονόματος του είναι ένα τεράστιο βραχώδες αμφιθέατρο με υψηλότερη κορυφή αυτή του προφήτη Ηλία, στα 2.232 μ.

 Στο χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργούν:
◊ Σχολές σκί και καταστήματα όπου μπορεί να νοικιάσει κανείς όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (Χιονοπέδιλα, έλκηθρα, χιονοσκούτερ κ.λ.π).
◊ Εστιατόριο – καφετερία συνολικής χωρητικότητας 250 ατόμων.
◊ Ξενώνας με δυνατότητα φιλοξενίας 80 ατόμων.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο διαθέτει:
◊ Πάρκινκ Συνολικής χωρητικότητας 600 θέσεων
◊ Ιατρείο πλήρως εξοπλισμένο με ειδικό ορθοπεδικό ιατρό κτά τις ωρες λειτουργίας των λιφτ
◊ Δίκτυα κινητης τηλεφωνίας Cosmote, Panafon, Telestet και σταθερό Οτε.
Αφήστε τα πέδιλα σας να κυλήσουν στις μεγαλύτερες πίστες της Β Ελλάδας θαυμάζοντας τον ποταμό Νέστο, το Φαράγγι των Πύργων, τη Θάσο, τον Aθω και τον Όλυμπο.
Οι άδενδρες πλαγιές του αποτελούν ιδανικές φυσικές πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας, ικανοποιώντας έτσι το αίσθημα για ασφάλεια και εξοικείωση με το χιόνι του άπειρου χιονοδρόμου, και δοκιμάζοντας τα όρια και τις αντοχές και του πιο δεινού σκιέρ.
Στο φαλακρό εκτός από το εκτεταμένο αλπικό πραγματικά τοπίο που συναντά κανείς και τις απέραντες εναλλαγές φυσικού τοπίου καθ΄όλη την διάρκεια της διαδρομής έχει την ευκαιρία να ζήσει μοναδικές εμπειρίες σε ένα χιονοδρομικό κέντρο στο οποίο πραγματοποιούνται επενδύσεις δισεκατομμυρίων δραχμών και φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Η πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο εξασφαλίζεται από ένα άριστα ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο, το οποίο με μέριμνα της Νομαρχίας Δράμας έχει προσφάτως διαπλατυνθεί και έχουν τοποθετηθεί προστατευτικές μπάρες κατά μήκος της διαδρομής, ενώ ειδικοί χιονοδείκτες μας πληροφορούν για το ύψος του χιονιού. Ο επισκέπτης μπορεί με ασφάλεια να φτάσει σε 45 περίπου λεπτά από το κέντρο της πόλης της Δράμας παίρνοντας τον δρόμο προς το Νευροκόπι. (Η απόσταση από Θεσσαλονίκη προς Δράμα είναι περίπου 147 χλμ.)
Δραστηριότητες στο Φαλακρό:
Το Φαλακρό εκτός από τις δυνατότητες χιονοδρομίας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για διαδρομές με οχήματα 4×4, πεζοπορία, ορειβασία, ορειβατικό σκί, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού, αεραθλητισμό, παρακολούθηση πουλιών και περιήγηση.
Aναπτυξιακή Εταιρεία Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού Α.Ε. Διοικητήριο Δράμας, Γραφείο 224 – Τ.Κ. 66100,
Τηλ: 2521- 062224, Fax: 2521- 062452     –     http://www.falakro.gr/
Πηγή : http://www.didedra.gr

Contact

Contact
  • Category
    Βουνό, Διαδρομές, Δραστηριότητες, Φύση
  • Location
    Δράμα, Νομός Δράμας

Location

Κάντε σκί στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού
Get directions

Contact

Κάντε σκί στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού
  • By neda
  • Email: vlahousophia@gmail.com
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Events

Κάντε σκί στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού
No Events Found

Ratings

Κάντε σκί στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού

Total REVIEWS

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Υπηρεσίες
0.0%
Τοποθεσία
0.0%
Ποιότητα
0.0%
Άλλο
0.0%