Λουτρά Πόζαρ

 • Λουτρά πόζαρ αριδαία
 • Λουτρά πόζαρ αριδαία
 • Λουτρά πόζαρ αριδαία

Description

Description

Λουτρά Πόζαρ

Κοντα στην πόλη της Αριδαίας, μόλις 13 χιλ., βρίσκονται τα λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) ή ο “Κήπος της Εδέμ”. Τα ιαματικά λουτρα είναι γνωστά από την αρχαιότητα καθώς αναφορές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες έχουν κάνει τόσο ο Ηρόδοτος, όσο και ο Ιπποκράτης. Ο πατέρας της ιατρικής ασχολήθηκε πολύ με την υδροθεραπεία , αναφέρει ” αναβλύζουν θερμά και περιέχουν άργυρο, χρυσό, θείο, σίδηρο, χαλκό και άλλα μεταλλικά στοιχεία.

Όσον αφορα στα λουτρά Πόζαρ, ευρήματα κάνουν λόγο για αυτά από την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου και κατα τη διάρκεια της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής, καθώς ήταν γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Σήμερα τα λουτρά Πόζαρ διαθέτουν 6 κύριες πηγές και η θερμοκρασία του νερού είναι 37ο C και χρησιμοποιούνται κυριώς για θεραπευτικούς σκοπούς. Μερικοί από αυτούς είναι οι ρευματοπάθειες, ισχιαλγίες, βρογχίτιδες, γυναικολογικές παθήσεις, παθήσεις του αναπνευστικού και άλλες.

Στο θεραπευτήριο θα μπορέσετε να κολυμπήσετε σε μια από της τέσσερις πισίνες (εσωτερικές) , μια εξωτερική και πενήντα ατομικούς λουτήρες. Οι εγκαταστάσεις  έχουν διαμορφωθεί και είναι άρτια εξοπλισμένες αποτελόντας πόλο έλξεις για όλες τις ηλικίες.

Μια επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ θα σας ανταμέιψει…….

Οι πιο δραστήριοι μπορούν στη γύρω περιοχή να κάνουν υπάιθρια αθλήματα όπως, αναρρίχιση, πεζοπορία, rafting και σκι στο χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν.

Contact

Contact
 • Category
  Ιαματικά λουτρά, Λίμνες
 • Location
  Αριδαία, Νομός Πέλλας

Location

Λουτρά Πόζαρ
Get directions

Contact

Λουτρά Πόζαρ
 • By neda
 • Email: vlahousophia@gmail.com
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Events

Λουτρά Πόζαρ
No Events Found

Ratings

Λουτρά Πόζαρ

Total REVIEWS

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Υπηρεσίες
0.0%
Τοποθεσία
0.0%
Ποιότητα
0.0%
Άλλο
0.0%