Μετέωρα

 • Μετέωρα
 • Μετέωρα
 • Μετέωρα
 • Μετέωρα
 • Μετέωρα
 • Μετέωρα
 • Μετέωρα
 • Μετέωρα

Description

Description

ΜΕΤΕΩΡΑ

Η μεγαλύτερη Μονή είναι αυτή του Μεγάλου Μετεώρου. Μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητο από το Καστράκι καθημερινά 9:00 με 16:00 εκτός Τρίτης και Τετάρτης. Πρόκειται για μια Μονή που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Βρίσκεται κυριολεκτικά καρφωμένη στην κορυφή ενός τεράστιου βράχου ο οποίος συνδέεται με μια μικρή λωρίδα γης με το σημείο που θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Η Μονή θυμίζει απόρθητο φρούριο. Η είσοδος γίνεται μέσω μιας μικρής στοάς αρκετών μέτρων που έχει ανοιχτεί στο συμπαγή βράχο. Μην περιμένετε πότε θα έρθει η σειρά σας για να περάσετε γιατί απλά θα περιμένετε πολύ τις ημέρες κοσμοσυρροής.

Απλά μπείτε για να κόψετε λίγο αυτούς που βγαίνουν καθώς δεν υπάρχει οπτική επαφή μαζί τους για να σας δουν και να σταματήσουν να βγαίνουν. Αφού μπείτε, έχετε να ανεβείτε αρκετά σκαλοπάτια μέχρι να φτάσετε στο κυρίως συγκρότημα. Ευτυχώς τα σκαλοπάτια είναι πλατιά και δεν παρατηρείται συνωστισμός. Επίσης σε πολλά σημεία υπάρχει κουπαστή για τα ηλικιωμένα άτομα. Φτάνοντας στην κυρία είσοδο, όσες γυναίκες έχουν παντελόνι θα πρέπει να φορέσουν από πάνω φούστα που θα τους δώσουν οι υπεύθυνοι της Μονής. Από ότι πάντως είδαμε δεν υπάρχει πρόβλημα στην περίπτωση που από πάνω κάποια γυναίκα φοράει μακρύ μπουφάν.

Στο εσωτερικό τώρα της Μονής, ξεκινήστε την επίσκεψή σας από το παρεκκλήσι με τις πολύ παλιές ομολογουμένως αγιογραφίες και εικόνες. Συνεχίστε με το μουσείο όπου θα δείτε εκθέματα από τις μάχες των Ελλήνων από το 1821 και μετά. Μεταξύ άλλων στολές, όπλα, χειρόγραφα και γκραβούρες. Ιδιαίτερα επιτυχημένος είναι ο τρόπος έκθεσης που ακολουθεί χρονολογική σειρά και έτσι μπορείς να δεις ξεκάθαρα την πορεία της εξέλιξης. Άλλο ένα ενδιαφέρον σημείο είναι το σκευοφυλάκιο όπου θα δείτε σπάνια ιερατικά σκεύη και χειρόγραφα. Προσέξτε όμως γιατί οι φωτογραφίες και το βίντεο εδώ δεν επιτρέπονται και οι κύριοι που παρακολουθούν το χώρο δεν χαρίζονται στις παρατηρήσεις. Έξω από το σκευοφυλάκιο υπάρχει ένας ωραίος ανοικτός χώρος, σαν μπαλκόνι, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε την εντυπωσιακή θέα προς την πεδιάδα. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, κοντά στην είσοδο της κυρίας Μονής υπάρχει χώρος όπου εκτίθενται μαγειρικά σκεύη μιας άλλης εποχής και είδη για την παρασκευή κρασιού. Μπορείτε να δείτε μέχρι την τράπεζα με τα τεράστια ξύλινα τραπέζια όπου έτρωγαν οι μοναχοί. Συνεχίζοντας την περιήγηση στα Μετέωρα, αξίζει επίσης να δείτε τη Μονή του Βαρλαάμ. Βρίσκεται λίγο πιο κάτω από την προηγούμενη και έχει λιγότερο κόσμο. Βέβαια και αυτά που αξίζει κάποιος να δει είναι πολύ λιγότερα. Ξεχωρίζει το παρεκκλήσι με τις αγιογραφίες και τις σπάνιες εικόνες και το τεράστιο ξύλινο βαρέλι των 12000 λίτρων όπου οι μοναχοί αποθήκευαν το κρασί τους.

Contact

Contact
 • Category
  Δραστηριότητες, Λίμνες, Ξενοδοχεία, Σπήλαια
 • Location
  Καλαμπάκα, Νομός Τρικάλων

Location

Μετέωρα
Get directions

Contact

Μετέωρα
 • By neda
 • Email: vlahousophia@gmail.com
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Events

Μετέωρα
No Events Found

Ratings

Μετέωρα

Total REVIEWS

4.0

1 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Υπηρεσίες
0.0%
Τοποθεσία
0.0%
Ποιότητα
0.0%
Άλλο
0.0%