Να ανέβετε στο Παλαμήδι του Ναυπλίου από τα σκαλιά (999?)

 • Παλαμηδι
 • Παλαμηδι
 • Παλαμηδι
 • Παλαμήδι
 • Παλαμήδι
 • Παλαμήδι

Description

Description

Παλαμήδι

Το ξακουστό ενετικό κάστρο που βρίσκεται πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, στον λόφο που φέρει το όνομα του ομηρικού ήρωα Παλαμήδη, κατασκευάστηκε από τους μηχανικούς La Salle και Giaxich στις αρχές του 18ου αιώνα.

Στην κορυφή του λόφου, σε ύψος 216 δεσπόζουν οι οκτώ αυτοτελείς συνολικά προμαχώνες, με ονόματα αρχαίων ηρώων. Αν και το θεωρούσαν απόρθητο, υπέκυψε αρκετές φορές στους πολιορκητές του. Η τελευταία πολιορκία έγινε την νύχτα της 29ης Νοεμβρίου του 1822 με αρχηγό τον Στάικο Σταϊκόπουλο,  μια ομάδα Ελλήνων πολεμιστών το απελευθέρωσαν από τους Τούρκους, οι οποίοι δεν επέτρεπαν μέχρι τότε την είσοδο στους Χριστιανούς. Την επόμενη ημέρα 30ης Νοεμβρίου  το εκκλησάκι που είχαν οι Βενετοί και ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Γεράρδο καθαρίστηκε και αφιερώθηκε στον Άγιο Ανδρέα ημέρα που τιμάται η μνήμη του και η ημέρα που το κάστρο έγινε Ελληνικό. Η απελευθέρωση του κάστρου σύμβολο για την πόλη του Ναυπλίου εορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Νοεμβρίου.

Το κάστρο μετά την απελευθέρωση χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή και μάλιστα το 1833 φιλοξένησε με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας  τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Αργότερα ο προμαχώνας Μιλτιάδης έγινε μία από τις σκληρότερες φυλακές βαρυποινιτών, η οποία λειτούργησε μέχρι και το 1926.
Η πρόσβαση σήμερα γίνεται είτε μέσω του αυτοκινητόδρομου που καταλήγει στην ανατολική πύλη του κάστρου, είτε με τα πόδια από τα  σκαλοπάτια που είναι σκαλισμένα στον βράχο και ξεκινούν από την πλατεία της Αρβανιτιάς. Ο μύθος θέλει τα σκαλοπάτια 999 με το χιλιοστό να καταστρέφεται από τις οπλές του αλόγου του Κολοκοτρώνη,  στην πραγματικότητα είναι λιγότερα όμως σίγουρα πάνω από 850. Η κατασκευή τους έγινε από κατάδικους που ήταν φυλακισμένοι στο κάστρο την εποχή της βασιλείας του Όθωνα και την επίβλεψη είχε ο Βαυαρικός στρατός. Αν αποφασίσετε να τα ανεβείτε , να είστε βέβαιοι ότι για το εγχείρημά σας θα σας αποζημιώσει η υπέροχη θέα που θα ξετυλιχθεί κάτω από τα πόδια σας μόλις φτάσετε στην κορυφή.
Η επίσκεψή σας στο κάστρο του Παλαμηδίου μπορεί να συνδυαστεί με την παραμονή σας στην πόλη, η οποία έχει ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή και  διαθέτει και άλλα αξιοθέατα,  όπως το Μπούρτζι  το μικρό ξερονήσι φρούριο στην είσοδο του λιμανιού, την Άνω Πόλη που σας μεταφέρει σε άλλες εποχές, την Ακροναυπλία ή Ιτς Καλέ, την πλατεία Συντάγματος στην καρδιά της πόλης με τα δύο Τούρκικα Τζαμιά και το Αρχαιολογικό Μουσείο και πολλά ακόμα.

Contact

Contact
 • Phone
 • Category
  Αρχαιολογικοί χώροι, Κάστρα
 • Location
  Ναύπλιο, Νομός Αργολίδας

Location

Να ανέβετε στο Παλαμήδι του Ναυπλίου από τα σκαλιά (999?)
Get directions

Contact

Να ανέβετε στο Παλαμήδι του Ναυπλίου από τα σκαλιά (999?)
 • By neda
 • Email: vlahousophia@gmail.com
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Events

Να ανέβετε στο Παλαμήδι του Ναυπλίου από τα σκαλιά (999?)
No Events Found

Ratings

Να ανέβετε στο Παλαμήδι του Ναυπλίου από τα σκαλιά (999?)

Total REVIEWS

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Υπηρεσίες
0.0%
Τοποθεσία
0.0%
Ποιότητα
0.0%
Άλλο
0.0%