Να επισκεφθείτε την Κνωσσό

 • Κνωσσός
 • Κνωσσός
 • Κνωσσός
 • Κνωσσός
 • Κνωσσός
 • Κνωσσός

Description

Description

Η Κνωσσός έχει χαρακτηρισθεί ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Βρίσκεται στο Ν. Ηρακλείου μόλις 5 χιλ. από την πόλη. Στο παλάτι της Κωσσού κατοικούσε ο βασιλιάς Μίνωας, γιός από την ένωση του Δία με την Ευρώπη, όπως και το φημισμένο τέρας ο Μινώταυρος γιος της Πασιφάης που κατά τη Μυθολογία ο Μίνωας τον έκλεισε στο λαβύρινθο και το σκότωσε ο Θησέας.

Το παλάτι της Κνωσσού είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του Μινωικού πολιτισμού.

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν από το Μίνωα Καλοκαιρινό το 1878, έμπορος στο επάγγελμα από το Ηράκλειο, φέρνοντας στο φως λιγοστά ευρήματα όπως πιθάρια και άλλα αντικείμενα. Οι κύριες ανασκαφές και η αποκάλυψη του παλατιού έγιναν απο τον Άρθουρ Έβανς στις αρχές του 1900.

Οι εργασίες διήρκησαν 35 χρόνια. Χάρις τον Έβανς, το ανάκτορο αναστηλώθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος, αλλά κατηγορήθηκε γιατί σε μερικά σημεία χρησιμοποίησε μεγάλες ποσότητες τσιμέντου. Ο χρόνος όμως των δικαίωσε γιατί διαφορετικά δεν θα “άντεχαν” στο χρόνο. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το ανάκτορο χτίστηκε περίπου το 1900 π.Χ στο ύψωμα Κεφάλα. Εκεί, υπήρχε νεολιθικός οικισμός που είχε κατοικηθεί από το 6000 π.Χ.

Το πρώτο παλάτι καταστρέφεται και τη θέση του θα πάρει  ένα μεγαλύτερο. Η έκτασή του είναι 22000 τ.μ. και ο πληθυσμός της πόλης έφτανε περίπου τις 100000 όπως μαρτυρούν τα νεκροταφεία που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή.

Το 1700-1450 π.Χ, ήταν η καλύτερη περίοδος για το Μινωικό πολιτισμό. Το 1450 π.Χ “έρχεται η καταστροφή από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας (Σαντορίνι) και μετά η εισβολή των Αχαιών, έτσι το παλάτι καταστρέφεται ολοσχερώς. Όμως, η Κνωσσός δεν χάνει την αίγλη της και τη δύναμη της.

Σε μια επίσκεψη σας στα ανάκτορα της Κνωσσού θα εντυπωσιαστήτε από τους μεγαλόπρεπους κίονες, τις τοιχογραφίες, τις επιβλητικές στοές και τις μεγάλες αίθουσες.

Τα πολυάριθμα ευρήματα, όπως αγγεία, ειδώλια, τοιχογραφίες(πρωτότυπες), σκεύη, φυλάσσονται στο μουσείο Ηρακλείου.

Δε μένει παρά να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο και να διαπιστώσετε ότι ο Μίνωας ήξερε να ζει σαν βασιλιάς.

Contact

Contact
 • Category
  restaurant, Διαδρομές
 • Location
  Κνωσσός, Νομός Ηρακλείου

Location

Να επισκεφθείτε την Κνωσσό
Get directions

Contact

Να επισκεφθείτε την Κνωσσό
 • By neda
 • Email: vlahousophia@gmail.com
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Events

Να επισκεφθείτε την Κνωσσό
No Events Found

Ratings

Να επισκεφθείτε την Κνωσσό

Total REVIEWS

0.0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Υπηρεσίες
0.0%
Τοποθεσία
0.0%
Ποιότητα
0.0%
Άλλο
0.0%