Να συμμετέχετε στα Νέμεα

  • νεμέα

Description

Description

Να συμμετέχετε στα Νέμεα  ………….“Νέμεα” ή “Νέμεια”

Τα Νέμεα ήταν πανελλήνια γιορτή προς τιμήν του Δία. Στην κοιλάδα της Νεμέας, μεταξύ των πεδιάδων Κλέωνων και Φιλιούντα, ο βασιλιάς Αράδαστος  αποφάσισε να ιδρύσει τα Νέμεα προς τιμήν του Οφέλτη γιο του Λυκούργου, βασιλιά της Νεμέας, που πέθανε από δάγκωμα φιδιού. Μία άλλη άποψη είναι ότι έγιναν προς τιμήν του Ηρακλή που σκότωσε το Λιοντάρι της Νεμέας. Σε υψόμετρο 364 μ. βρίσκεται το ιερό του Δία, μετά την θυσία ακολουθούσαν οι αγώνες, παγκράτιο, πένταθλο, άρμα, στάδιο, δόλιχος, δρόμος οπλιτών, πάλη, πυγμή, δρόμος ίππειος και χωρίζοταν σε τρείς κατηγορίες, παιδιά, έφηβοι και άνδρες. Μετά την Ελληνιστική περίοδο συμπεριλήφθησαν και μουσικοί και δραματικοί  αγώνες.

Σήμερα, πραγματοποιούνται πάλι μετά από 2,300 χρόνια. Μετά από προσπάθεις του Δήμου Νεμέας και της αρχαιολογικής αμερικάνικης σχολής το 1996 έγιναν οι πρώτοι αγώνες. Αφορμή ήταν οι ανασκαφές που ξεκίνησαν το 1973 που είχαν γίνει στην περιοχή και έφεραν στο φως πλήθος ευρημάτων, το στάδιο και άλλα οικοδομήματα  και τον πολιτισμό των κατοίκων της περιοχής. Έτσι αναβίωσαν οι αγώνες και μπορούν να συμμετέχουν ηλικίες από 12 έως 88 ετών. Η τελετή είναι λιτή και αυστηρή, το μόνο που έχει σημασία έιναι ο αγώνας και η συμμετοχή ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Ο νικητής όπως στην αρχαιότητα βραβεύονται με ένα στεφάνι από άγριο σέλινο.

Contact

Contact
  • Category
    Αρχαιολογικοί χώροι, Δραστηριότητες
  • Location
    Νεμέα, Νομός Αργολίδας

Location

Να συμμετέχετε στα Νέμεα
Get directions

Contact

Να συμμετέχετε στα Νέμεα
  • By neda
  • Email: vlahousophia@gmail.com
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Events

Να συμμετέχετε στα Νέμεα
No Events Found

Ratings

Να συμμετέχετε στα Νέμεα

Total REVIEWS

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Υπηρεσίες
0.0%
Τοποθεσία
0.0%
Ποιότητα
0.0%
Άλλο
0.0%