Περίπατος στην λίμνη της Καστοριάς

  • Λίμνη Καστοριάς

Description

Description

Ορεστιάδα ή όπως τη γνωρίζουν οι περισσότεροι λίμνη της Καστοριάς. Η λίμνη της Καστοριάς είναι από τα φυσικά αξιοθέατα της Ελλάδος, το Υπ. Πολιτισμού την έχει ανακυρήξει  ” Μνημείο φυσικού κάλλους” και έχει ενταχθεί στο δίκτυο ” Natura  2000″. Η επιφάνεια της καλύπτει περίπου 28 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το βάθος της φθάνει σε μερικά σημεία μέχρι 9,5 μέτρα. Αναμφισβήτητα είναι πανέμορφη, ένας πλούσιος υδροβιότοπος που προσελκύει πολλούς επισκέπτες στην πόλη της Καστοριάς.

Όσον αφορα στο όνομά της; Οι εκδοχές είναι πολλές. Άλλοι λένε ότι το πήρε από τον ιδρυτή της πόλης Ορέστη, άλλοι από τους πολλούς κάστορες που ζούσαν στα νερά της και άλλοι προς τιμήν του Διόσκουρου, Κάστορα γιό του Δία.

Η Πλούσια βλάστηση τόσο μέσα στη λίμνη όσο και περιμετρικά της συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Στη λίμνη ζουν πολλά είδη ψαριών, γουλιανοί, γλήνια, πέρκες, κυπρίνοι , άλλωστε είναι 2η σε παραγωγή αλιευμάτων. Σε μια βόλτα σας μπορεί ξαφνικά μπροστά σας να πεταχτούν αργυροπελεκάνους, αγριόπαπιες, κύκνους, κορμοράνους, ερωδιούς…..

Στις όχθες τις λίμνης τα δέντρα έχουν σχηματίσει με τις κορυφές τους μια φυσική σκεπή 9 χιλιομέτρων, ακολουθώντας τη διαδρομή θα θαυμάσετε βυζαντινές εκκλησίες και γραφικά ξωκλήσια. Στο μοναδικό σκηνικό δεν λείπουν οι ψαράδες της λίμνης πιστοί στο έργο τους. Πλατάνια, λεύκες, ιτίες, μικρά πουλιά να πετουν δίπλα και πάνω από τη λίμνη….Όμως ότι και να περιγράψει κανείς μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, κανείς δεν μπορει να αποτυπώσει με λόγια την ομορφιά της φύσης. Δεν μένει παρά να την επισκεφθείτε είτε οδικώς είτε να κάνετε μια βόλτα με το καραβάκι  και να ανακαλύψετε μόνοι σας τις ομορφιές της.

Εξάλλου είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε την πόλη της Καστοριάς που είναι φημισμένη για την τέχνη της γουνοποίας.

Contact

Contact
  • Category
    Διαδρομές, Λίμνες
  • Location
    Καστοριά, Νομός Καστοριάς

Location

Περίπατος στην λίμνη της Καστοριάς
Get directions

Contact

Περίπατος στην λίμνη της Καστοριάς
  • By neda
  • Email: vlahousophia@gmail.com
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Events

Περίπατος στην λίμνη της Καστοριάς
No Events Found

Ratings

Περίπατος στην λίμνη της Καστοριάς

Total REVIEWS

4.8

1 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Υπηρεσίες
0.0%
Τοποθεσία
0.0%
Ποιότητα
0.0%
Άλλο
0.0%