Το γεφύρι της Καρύταινας

  • Γεφύρι Καρύταινας

Description

Description

Αν βρεθείτε πότε πρός την Καρύταινα αξίζει να επισκεφθείτε το γεφύρι που δεσπόζει πάνω από τον ποταμό Αλφείο. Το γεφύρι της Καρύταινας, ένα από τα παλαιότερα γεφύρια της χώρας μας έχει μήκος 50 μέτρων και αποτελείται από 5 άνισα τόξα. Λίγα μέτρα πίο κάτω θα δείτε να ξεπροβάλλετε το εκκλησάκι της Παναγίας.Το γεφύρι χτίστηκε για να ενώσει το κάστρο της Καρύταινας με τη Μεσσηνία. Στην αρχιτεκτονική του διακρίνονται έντονα πολλά φραγκικά στοιχεία καθώς φτιάχτηκε τον 13ο αι. από τους Φράγκους. Το 1441 επισκευάστηκε από τον Ραούλ Μανουήλ τον Μελική όπως μαρτυρά μια επιτοίχια επιγραφή. Σε γραβούρες του 1830, απεικονίζουν  αλλαγές όπως τονισμένο σαμάρι πάνω από το μεσαιό και μεγαλύτερο τόξο. Συνεπώς δέχτεικε επισκευές και στις αρχές του 19ου αι.

Σήμερα, σώζονται τα 3 από τα 5 τόξα και το μέρος που έχει καταρρεύσει έχει αντικατασταθεί με ένα ξύλινο γεφύρι. Ακριβώς από πάνω κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’50 χτίστηκε καινούργιο γεφύρι από σκυρόδερμα και δυστήχως δεν μπορεί κανείς να διακρίνει το παλιό γεφύρι. Αν επιθυμείτε να το επισκφθείτε θα πρέπει να ακολουθήσετε το χωματόδρομο στα δεξιά.

Το γεφύρι της Καρύταινας απεικονιζόταν στο παλιό χαρτονόμισμα τον 5,000 χιλ. δραχμών.

Contact

Contact
  • Category
    Γεφύρια
  • Location
    Καρύταινα, Νομός Αρκαδίας

Location

Το γεφύρι της Καρύταινας
Get directions

Contact

Το γεφύρι της Καρύταινας
  • By neda
  • Email: vlahousophia@gmail.com
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Events

Το γεφύρι της Καρύταινας
No Events Found

Ratings

Το γεφύρι της Καρύταινας

Total REVIEWS

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Υπηρεσίες
0.0%
Τοποθεσία
0.0%
Ποιότητα
0.0%
Άλλο
0.0%